Prireditve

Kultura prehranjevanja in kulinarična dediščina na območju Maribora in okoliških krajev

Občina: Mestna občina Maribor
Regija: Podravska regija

Lokacija dogodka:
Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor

Kontakt za prijave / informacije:
Nina Hriberšek Vuk / Mariborska knjižnica

Spletna stran:
http://www.mb.sik.si

Organizator:
Mariborska knjižnica

Čas dogodka
30. 09. 2021, 18:00

Opis dogodka

Slovenija ima bogato prehrambno kulturo in kulinarično dediščino, ki se v vsej svoji pestrosti izraža s krajevnimi posebnostmi. O tem, kako so nekoč pripravljali hrano, kakšno posodo so uporabljali, kaj so jedli, katere kuharske recepte so si predajali iz roda v rod in kako to dediščino ohranjamo, se bodo pogovarjale dr. Maja Godina Golija, Milena Antonić, Nives Cvikl ter Urška Šobak. Pogovor bo vodila dr. Jerneja Ferlež.

Podrobnejši opis dogodka

Obenem bomo na dogodku s podelitvijo nagrad slavnostno zaključili natečaj na najboljši stari kuharski recept, ki ga pod naslovom "Brez krompirja ni kosila" pripravljamo v Mariborski knjižnici in ki bo potekal od 17. maja do 31. julija 2021. Prispele recepte bomo preizkusili in med njimi izbrali najboljše tri. Recepte bomo objavili na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si).

"Brez krompirja ni kosila" - slogan natečaja ter sklepne prireditve s pogovorom
© 2024 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE