Kultura prehranjevanja in kulinarična dediščina na območju Maribora in okoliških krajev
Občina:
Mestna občina Maribor
Regija:
Podravska regija
Lokacija dogodka:
Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor
Kontakt za prijave / informacije:
Nina Hriberšek Vuk / Mariborska knjižnica
Spletna stran:
http://www.mb.sik.si
Organizator:
Mariborska knjižnica
Čas dogodka
30. 09. 2021, 18:00
Opis dogodka
Slovenija ima bogato prehrambno kulturo in kulinarično dediščino, ki se v vsej svoji pestrosti izraža s krajevnimi posebnostmi. O tem, kako so nekoč pripravljali hrano, kakšno posodo so uporabljali, kaj so jedli, katere kuharske recepte so si predajali iz roda v rod in kako to dediščino ohranjamo, se bodo pogovarjale dr. Maja Godina Golija, Milena Antonić, Nives Cvikl ter Urška Šobak. Pogovor bo vodila dr. Jerneja Ferlež.
Podrobnejši opis dogodka
Obenem bomo na dogodku s podelitvijo nagrad slavnostno zaključili natečaj na najboljši stari kuharski recept, ki ga pod naslovom "Brez krompirja ni kosila" pripravljamo v Mariborski knjižnici in ki bo potekal od 17. maja do 31. julija 2021. Prispele recepte bomo preizkusili in med njimi izbrali najboljše tri. Recepte bomo objavili na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si).