Kulinarična delavnica: kuhajmo po bohinjsko
Občina:
Bohinj
Regija:
Gorenjska regija
Lokacija dogodka:
Center TNP Bohinj, Stara Fužina 37-38, 4265 Bohinjsko jezero ali SPLETNA PLATFORMA
Link dogodka:
Link dogodka
Kontakt za prijave / informacije:
Ana Marija Kunstelj
Spletna stran:
http://www.tnp.si
Organizator:
Javni zavod Triglavski narodni park
Turizem Bohinj, Društvo kmečkih žena in deklet iz Bohinja
Čas dogodka
02. 10. 2021, 15:00
Opis dogodka
Društvo kmečkih žena in deklet iz Bohinja pri izvedbi kulinaričnih delavnic zajema iz bogate bohinjske tradicije, ki se je v kuhinjah bohinjskih domov prenašalo z mater na hčere mnogo rodov. Doživetje Kuhajmo po Bohinjsko je nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj. V svojem bistvu predstavlja tradicionalne jedi iz lokalnih surovin, ki se pod strokovnim vodstvom spogledujejo z visoko kulinariko. Potrebne so prijave na: info@bohinj.si do zasedbe prstih mest oziroma do 27.9.2021.
Podrobnejši opis dogodka
Vabljeni na kulinarično delavnico v Center TNP Bohinj, ki jo pripravljamo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine v sodelovanju z Društvom kmečkih žena in deklet iz Bohinja in Turizmom Bohinj. Letos je tematika te vse-evropske pobude spoznavanja kulturne dediščine kulinarika in vse, kar smo v zvezi z njo prenesli iz preteklosti: recepti, kmetijstvo, pridelava, nakup, prodaja, priprava in uživanje vsakodnevnih in prazničnih jedi, pa naj gre za nepremično, premično ali nesnovno dediščino. Od znanj in spretnosti do šeg in navad; od kulturne krajine do tržnic, kašč, črnih kuhinj in gostiln; od prvih kmetijskih orodij in priprav do kuharskih knjig in pogrinjkov. Društvo kmečkih žena in deklet pri izvedbi kulinaričnih delavnic zajema iz bogate bohinjske tradicije, ki je povezana tako z lokalno pridelavo surovin, kot z znanjem, ki se je v kuhinjah bohinjskih domov prenašalo z mater na hčere mnogo rodov. Delavnica bo potekala v kuhinji Centra TNP Bohinj, če bodo razmere to dopuščale. V nasprotnem primeru bomo delavnico posneli in jo boste lahko spremljali preko spleta. Doživetje Kuhajmo po Bohinjsko je nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj. V svojem bistvu predstavlja tradicionalne jedi iz lokalnih surovin, ki se pod strokovnim vodstvom spogledujejo z visoko kulinariko. Delavnice vodi predsednica društva kmečkih žena in deklet Katica Mikelj, ki ima več kot 30 let izkušenj na področju gostinstva in je hkrati tudi predavateljica na Višji gostinski šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled, svoje znanje pa pogosto predaja tudi na različnih usposabljanjih in tečajih. Potrebne so prijave na: info@bohinj.si do zasedbe prstih mest oziroma do 27.9.2021.