Od setve do krožnika
Občina:
Ajdovščina
Regija:
Goriška regija
Lokacija dogodka:
Dobravlje, Dobravlje 1
Kontakt za prijave / informacije:
Helena Brataševec
Organizator:
Osnovna šola Dobravlje
Čas dogodka
01. 10. 2021 - 09. 10. 2021, 8:00 - 14:00
Odpiralni čas: 8:00 - 14:00
Opis dogodka
Razstavljeni bodo opisi in fotografije o osnovnih živilih nekoč in danes.
Podrobnejši opis dogodka
Predstavili bomo, kako potekajo dejavnosti pridelave koruze, mleka, mesa in vina od setve do jedi ali pijače. Zbirka starih sort, nasvetov za sušenje mesa, pripravo jogurta in vinogradniška znanja iz preteklosti do današnjih tehnologij.
Starostne skupine
Osnovna šola - 3. triada
Dostopnost
Dostopno za slepe in slabovidne
Dostopno za gluhe in naglušne
Dostopno za gibalno ovirane
Dostopno za intelektualno ovirane osebe