Odnos do hrane in pravila obnašanja za mizo
Občina:
Ravne na Koroškem
Regija:
Koroška regija
Lokacija dogodka:
Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem, Na gradu 2, Ravne na Koroškem
Kontakt za prijave / informacije:
Liljana Suhodolčan, 02 621 25 62, liljana.suhodolcan@kpm.si
Spletna stran:
http://www.kpm.si
Organizator:
Koroški pokrajinski muzej
Čas dogodka
06. 10. 2021, 11.00
Opis dogodka
V letu 2021, ko je Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021, smo v Koroškem pokrajinskem muzeju, Muzeju Ravne na Koroškem odprli razstavo Koroška košta, prehrambna dediščina treh dolin. S projektom izpostavljamo prehrambne vsebine, ki so priložnost za ponovno odkrivanje raznovrstnosti, bogastva, znanja in okusov značilnih za koroško okolje.
Podrobnejši opis dogodka
V letu 2021, ko je Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021, smo v Koroškem pokrajinskem muzeju, Muzeju Ravne na Koroškem odprli razstavo Koroška košta, prehrambna dediščina treh dolin. S projektom izpostavljamo prehrambne vsebine, ki so priložnost za ponovno odkrivanje raznovrstnosti, bogastva, znanja in okusov značilnih za koroško okolje. Spoštljiv odnos do hrane, ki so jo pridelali doma, poraba brez ostankov, pravila obnašanja za mizo bodo teme, ki jih bomo predstavili po ogledu razstave.