Simpozij o podbreški kulinarki s poudarkom na Podbreški poti
Občina:
Naklo
Regija:
Gorenjska regija
Lokacija dogodka:
Kulturno društvo Tabor Podbrezje, Podbrezje 147
Kontakt za prijave / informacije:
Kulturno društvo Tabor Podbrezje, Podbrezje 147, 4202 Naklo
Organizator:
Kulturno društvo Tabor Podbrezje
Čas dogodka
01. 10. 2020, 16:00 - 19:00
Odpiralni čas: 16:00
Opis dogodka
Kot vsaka vas imajo tudi Podbrezje svoje kulinarične posebnosti. Podbrezje so znana sadjarska vas in tako so jedi, posebej še sladice, praviloma povezane s sadjem. Izstopa PODBREŠKA POTICA, sladica ki je v zadnjem obdobju zaslovela doma in v tujini. Na simpoziju bomo osvetlili podbreško kulinariko, začenši z Francem Pircem, ki je že v prvi polovici 19. stoletja podbrežanom svetoval kako naj pridelujejo in uporabijo sadje. Nadaljevali bomo z recepti naših babic in zaključili s potico.
Dostopnost
Dostopno za slepe in slabovidne
Dostopno za gluhe in naglušne
Dostopno za gibalno ovirane
Dostopno za intelektualno ovirane osebe