Kulinarične posebnosti naših pokrajin
Občina:
Mestna občina Maribor
Regija:
Podravska regija
Lokacija dogodka:
Srednja prometna šola Maribor, Preradovičeva 33
Kontakt za prijave / informacije:
Romana Orthaber
Spletna stran:
https://prometna.net/
Organizator:
Prometna šola Maribor
Čas dogodka
13. 10. 2021, 11:00
Odpiralni čas: 09:00-15:00
Opis dogodka
V Sloveniji imamo veliko pokrajin - , kolikor je pokrajin, toliko je različnih jedi. Tudi priseljenci so prispevali k raznolikosti gastronomske ponudbe, zato bomo v tem projektu spoznali jedi drugih kultur. Povezali se bomo s projektom Zdrava šola. Za recepte bomo povprašali naše babice, pridobili bomo znanja o zeliščih in vrtninah s slovenskih vrtov, si izmenjavali recepte, semena, znanja in izkušnje. Jedi bomo sami tudi pripravili, jih poslikali in z razstavo predstavili naše delo.
Podrobnejši opis dogodka
Kulinarične posebnosti naših pokrajin V Sloveniji imamo veliko pokrajin - , kolikor je pokrajin, toliko je različnih jedi. Tudi priseljenci so prispevali k raznolikosti gastronomske ponudbe, zato bomo v tem projektu spoznali jedi drugih kultur. Povezali se bomo s projektom Zdrava šola. Za recepte bomo povprašali naše babice, prav tako bomo dobili znanja o zeliščih in vrtninah s slovenskih vrtov, ki oplemenitijo naše jedi. Poleg žajblja, peteršilja, majarona in mete bomo spoznali še druga zelišča. Pri tem si bomo izmenjavali recepte, semena, znanja in izkušnje. Jedi bomo sami tudi pripravili, se posladkali, prav tako jih bomo tudi poslikali in predstavili na plakatih. Z razstavo se bo predstavilo naše delo, saj glede na razsežnost slovenske gastronomije ne dvomimo o rezultatih naših raziskav.
Dostopnost
Dostopno za slepe in slabovidne
Dostopno za gluhe in naglušne
Dostopno za gibalno ovirane
Dostopno za intelektualno ovirane osebe