Gastronomska delavnica - Jedi iz babičine kuhinje
Občina:
/
Regija:
Lokacija dogodka:
9982 Andovci, Fő út 43.
Kontakt za prijave / informacije:
Nikoletta Vajda
Spletna stran:
http://www.zveza.hu
Organizator:
Zveza Slovencev na Madžarskem
Porabsko kulturno in turistično društvo Andovci
Čas dogodka
07. 10. 2021, 14.00
Opis dogodka
Na medgeneracijski delavnici bi predstavili pripravo stare, značilne porabske jedi, ki je bila servirana na mizo ob vsakdanjikih. Odpravili se bomo na kulinarični izlet v enega izmed neokrnjenih kotičkov Porabja, v Andovce, kjer bomo skupaj odkrivali kulinarične skrivnosti naših babic in dediščino porabskih jedi.
Podrobnejši opis dogodka
Gastronomska delavnica - Jedi iz babičine kuhinje Na medgeneracijski delavnici bi predstavili pripravo stare, značilne porabske jedi, ki je bila servirana na mizo ob vsakdanjikih. Odpravili se bomo na kulinarični izlet v enega izmed neokrnjenih kotičkov Porabja, v Andovce, kjer bomo skupaj odkrivali kulinarične skrivnosti naših babic in dediščino porabskih jedi. V okviru delavnice bi se pogovarjali s starejšimi ljudmi tudi o tem, katere jedi so kuhali ob delavnikih, nedeljah ali ob posameznih praznikih, kako in kdo jih je naučil kuhanja, ali so uporabljali kakšno kuharsko knjigo in podobno. Na tak način bomo tudi ugotavljali, v kakšni meri je ohranjena gastronomska dediščina. V pristni in najmanjši porabski vasi, v Andovcih se ob dobrodošlici, v kulinarični delavnici bomo v krušni peči pripravili staro, značilno porabsko jed „Raji dinski kaup”.
Starostne skupine
Osnovna šola - 1. triada
Osnovna šola - 2. triada
Osnovna šola - 3. triada
Srednja šola