Kakor se streže tako se reže - prehrana na Ribniškem
Občina:
Ribnica
Regija:
Jugovzhodna Slovenija
Lokacija dogodka:
Rokodelski center Ribnica, Cesta na Ugar 6, Ribnica
Link dogodka:
Link dogodka
Kontakt za prijave / informacije:
Polona Rigler Grm
Spletna stran:
https://www.muzej-ribnica.si/
Organizator:
Rokodelski center Ribnica
Zavod Coknpok, Škrabčeva domačija
Čas dogodka
07. 10. 2021, 19.00
Odpiralni čas: 19.00
Opis dogodka
Slovenija si prizadeva biti prepoznavna tudi na področju kulinarike, Ribniško v tem ni drugačno. V letu, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija v Muzeju Ribnica raziskujemo različnost lokalnih okusov, jedi, njihovo pripravo in postrežbo. Kulinarika je pomemben del koledarskih šeg in šeg življenjskega kroga, zato je tudi proučevanje tovrstne dediščine povezano s tem. Ali veste, da v Ribnici ob pustu jedo žinkrofe, da v Loškem Potoku porodnici postrežejo s kuhelni, seveda pa ni praz
Podrobnejši opis dogodka
Slovenija si prizadeva biti prepoznavna tudi na področju kulinarike, Ribniško v tem ni drugačno. V letu, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija v Muzeju Ribnica raziskujemo različnost lokalnih okusov, jedi, njihovo pripravo in postrežbo. Kulinarika je pomemben del koledarskih šeg in šeg življenjskega kroga, zato je tudi proučevanje tovrstne dediščine povezano s tem. Ali veste, da v Ribnici ob pustu jedo žinkrofe, da v Loškem Potoku porodnici postrežejo s kuhelni, seveda pa ni praznične mize brez potice nekoč nadevane tudi z nadevi iz ječmena, makunce in tepk
Dostopnost
Dostopno za slepe in slabovidne
Dostopno za gibalno ovirane
Dostopno za intelektualno ovirane osebe