Solinarska kulinarika - La cucina delle saline

5. oktobra je v razstavišču Infocentra Pomorskega muzeja Monfort v Portorožu potekal zaključni dogodek v okviru projekta Solinarska kulinarika.V uvodnem delo so Veronika Bjelica, kustosinja Pomorskega muzeja "Sergej Mašera" Piran, Matjaž Kljun, konservator Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Piran in Andrea Bartole, predsednik Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti, Piran, predstavili letošnjo izvedbo projekta in se zahvalili vsem sodelujočim. Giorgina Rebol, predstavnica skupine Solinarska družina je nato predstavila jedi, ki so jih letos kuhali v Muzeju solinarstva, Aleš Cherbocci pa je pokazal fotografije in video vsebine, ki so jih v okviru projekta pripravili Društvo mladih italijanske narodnosti. Sledila je predstavitev publikacije Besede in okusi istrske kužine, kjer so zbrani različni recepti, pripovedi o prehranjevalnih navadah nekoč, obsega pa tudi slovarčke besed iz istrske kuhinje. Predstavili sta ju soavtorica izr. prof. dr. Suzana Todorović in urednica Ingrid Celestina iz knjigarne in založbe Libris. Foto: Aleš Cherbocci

Pomorskia muzej - Museo del mare "Sergej Mašera" Piran - Pirano, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Piran, Comunità autogestita della nazionalità degli Italiani di Pirano, la Comunità degli Italiani "Giuseppe Tartini" di Pirano

 
 
© 2024 ZVKDS, VSE PRAVICE PRIDRŽANE