Otroci našega vrtca so ves mesec september spoznavali kulinarični svet svojih starih staršev. Tradicionalna prehrana je na našem področju še dokaj prisotna, prav tako kmetijstvo, tako da se je povezava med kmetijstvom in prehrano ponujala kar sama od sebe. Obiskali smo polja z bučami, pobirali bučno seme za bučno olje in ga uporabili za ajdovo zlejvanko. Seveda smo obiskali tudi kmetijo. V sadovnjaku smo pobrali "moščanke" - staro goričko sorto jabolk in si naredili tradicionalno zimsko sladico; pečene jabolka z orehi in medom. Zbrali smo ogromno tradicionalnih receptov. Obiskala nas je kustosinja muzeja, ki je otrokom pokazala stare kuharske pripomočke in tako smo s pinjo sami izdelali surovo maslo oz. zmaučaj. Lončar Štefan Zelko pa je otrokom pokazal, kako so nekoč izdelovali nepogrešljivo lončeno posodo. Z njegovo pomočjo smo na lončarskem vretenu izdelali posodico. Čisto sami pa smo si izdelali še solenko iz gline.